Finestres de l'escola Font Nova



FINESTRES

L'elaboració de les finestres, comença amb el serrat de la fusta a les mesures apropiades a la cosa que durem a terme.Per a començar,farem un croquis de les mesures corresponents

-Després,este croquis ho passàrem a net a una orde de treball i començarem amb l'elaboració dels finestres, tallarem la fusta als esquadrilles corresponents i haurem de deixar que s'asseque almenys una setmana aproximadament (ja que no és bo treballar la fusta acabada de serrar)
-El següent pas serà traure els esquadrilles de la manera següent:
Raspallarem cara i cant de la fusta i després la regruixarem i deixarem la fusta a les esquadrilles corresponents.
-Passarem al marcat i traçat dels flocs i caixejats de la fusta i els realitzarem amb l'amortalladora els forats del caixejat, i amb l'aparell de serra de cinta traurem els flocs o espiges, passarem a la circular i traurem els galces que en este cas són de 4 cm.
Procedirem al muntatge dels marcs, dels quals encaixarem els flocs dins del caixejat(els flocs o espiges seran passants).

MUNTATGE DELS FULLS DE LES FINESTRES

- Agafarem els mesures a llum dels marcs per al muntatge dels finestres i farem els mateixos passos que amb els marcs: raspallarem, regruixarem i muntarem.
- Els ajustarem al marc, i en el moment que els tinguem ajustades els traurem la part central (on s'unixen els fulls) farem una boca de llop, per a un tancament hermètic.
Igual al marc com els finestres passarem una escat de banda de 60 de gra, i després usarem una lijadora orbital amb un gra de 80, amb la qual cosa deixarem els marcs i els finestres preparades per a l'envernissat.

ESTANTS DELS FINESTRES

Per a esta Tasca hem utilitzat un tauler de rexapat de 19mm d'ànima d'aglomerat acabat en pi melix.
- En primer pas tallarem els peixos amb la caladora, donant-los un centímetre de sobres. Ja tenim preses els mesures i farem unixes plantilles dels laterals de l'estant i en els mesures teníem preses l'ample i el fons.
- Ajustarem les peces en el seu lloc corresponent usant els plantilles, els posarem en l'estant amb adhesiu de muntatge i la deixarem asecar el temps que ens demana l'etiqueta del producte.
- Col·locarem un sòcol en el frontis dels estants de les finestres i els fixarem també amb adhesiu de muntatge i unids per tatxes. Una vegada sec li passarem una mà d'escat de 120 de gra per tota l'àrea, inclosa la cara del sòcol.
- Una vegada ja està escatat, passarem a precintar amb cinta de carrocero la paret per a evitar que quan tintem s'embrute, aplicarem una capa de fons protector ( fungicida, antiparasitari i antihumitat), eliminarem després la rosta i posarem l'acabat ( que en este cas ) és tint acabat en pi melix setinat, posarem en este cas dos passades, però abans de la segona mà de vernís cal passer-li una mà d'escat fina(en este cas de 320 de gra)

0 comentaris: